PEYNİRLİ SARMA BÖREK (Muhacir Mantısı)

 
Sevgili kayınvalidemin mantısı, anneciğimin haşhaşlı böreği benim ise yemek yapacak zaman bulamadığım zamanlarda yaptığım peynirli börek. Çocuklar bu böreği çok seviyor. Yapımı pratik olduğundan özellikle hafta sonları yemek yapmak istemediğim zamanlarda yapıyorum. Yanında ayran ve salata, söğüş vs. süper oluyor. 
 
Böreğimizin tarifi şöyle;
 
Malzemeler;
  • Un, tuz, su ve maya ile hamurumuzu yoğurup yarım saat dinlendiriyoruz.
  • Yarım paket margarin ile bir su bardağı sıvı yağı karıştırıp eritiyoruz.
  • Bir kalıp böreklik peyniri bir çatal yardımı ile eziyoruz. (İsteğe bağlı maydanoz ekleyebilirsiniz.)  Peynir yerine haşhaşta kullanabilirsiniz.
 
 
 
 Dinlenmiş hamurumuzdan yaklaşık portakal büyüklüğünde bezeler alıp, hamurumuzu açıyoruz. Hamurumuzu biraz kalın açıyoruz, normal börek hamuru gibi ince açmıyoruz. Açtığımız hamurumuzun üzerine önce yağlı karışımımızdan daha sonra peynirimizi ekliyoruz. Peynirimizi ekledikten sonra önce iki kenarını büküyoruz daha sonra da rulo halinde sarıyoruz. Sardığımız böreğimizi lokum şeklinde kesip dik olarak tepsiye yerleştiriyoruz. Yine üzerine yumurta sürmek isteğe bağlı. Ben yumurta sürmeden daha çok seviyorum.