Yıllardır mutfağımın bir numarası olan cevizli ve tarçınlı kekimi sizinle paylaşmak istedim. Her zaman misafirlerimden tam not aldığım, kızlarımın zevkle yediği kekin tarifi ise;
Malzemeler;
1- 4 Adet Yumurta,
2- 1,5 su bardağı toz şeker,
3- 1 Su bardağı sıvı yağ,
4- 1 Tatlı kaşığı tarçın,
5- 1 Su bardağı çekilmiş ceviz,
6- 1 Paket kabartma tozu,
7- 1 Paket vanilya,
8- 3 Su bardağı un,
9- 1,5 Su bardağı rendelenmiş havuç.
Yapılışı: Önce 4 yumurta ile 1,5 su bardağı şekeri bir karıştırma kabında iyice çırpıyoruz. Daha sonra malzemelerin kalanını veriliş sırasına göre ekleyerek karıştırıyoruz. (Kek kalıbımızı önce margarinle yağlayıp üzerine un serpiyoruz) Hazırladığımız karışımı yağlayıp unladığımız kalıba döküp 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet Olsun.