Patlamış Mısır ve Kuru Dallarla Resim Yapma

Ve nihayet okullar açıldı..
Tabi okulların açılması ile birlikte ödevlerde başladı. Bu yılın ilk ödevi ise patlamış mısır, kuru dal ve parmak boyası kullanarak bir resim yapmaktı. Tabi Elif yine çok heyecanlıydı. İşten geldiğimde bahçede ne kadar ağaç, çiçek varsa hepsinden bir parça dal koparmış, kucağında bir mangalı tutuşturmaya yetecek kadar dal parçası ile beni bekliyordu.
 
Elif'i ödev yapma coşkusu içinde görmek beni de heyecanlandırdı doğrusu. Onun şevkini kırmamak lazımdı. Hemen kolları sıvadık. Mısırları patlattık. Malzemelerimizi hazırladık. Ellerimize eldivenlerimizi giyip parmak boyası ile önce kuru dallarımızı daha sonra da patlamış mısırlarımızı boyadık.

     

 
Epeyce bir malzeme kullandık bu arada. Malzeme listemiz ise mukavva, fon kartonu, yapıştırıcılar, parmak boyası, oyun hamuru, patlamış mısır, kuru ağaç dalları ve yapraklardan oluştu.


Boyadığımız kuru dallar ve patlamış mısırlarımızı bir müddet kurumaya bıraktık. Bu arada biz de küçük parçalara ayırarak yaprak şekli verdiğimiz ve üzerine bir bıçak yardımı ile çizerek damarlarını da tamamladığımız yeşil renkli oyun hamurundan oluşan yapraklarımızı tamamladık.   Daha sonra yapraklarımızı ve mısırlarımızı dallarımıza yapıştırdık. Yine parmak boyası ile birde güneş yaptık. Çimlerimizi ve kır çiçeklerimizi de yapıştırdıktan sonra resmimiz tamamlandı.  
 
Bu arada küçük bir sır vereyim. Elif bu resimden 95 puan aldı. Sınıfın en yüksek notu 95' ti zaten.