Sağlığımızı Korumak İçin Neler Yapmalıyız.




Elifin Hayat Bilgisi Dersi Performans Ödevi "Sağlığımızı Korumak İçin Neler Yapmalıyız" idi. Bence günümüz stres koşullarında özellikle de büyükşehirlerde yaşıyorsak sağlığımızı korumak çok ta kolay değil. Gürültü, egzoz gazları, her türlü elektronik ürünler, fabrikalar, özellikle doğada ve doğal olan birçok  yaşam unsurunda meydana gelen bozulmalar sağlığımızı ciddi ölçüde tehdit etmektedir. Bunların başında ise GDO'lu ürünler yer almaktadır. Acaba GDO nedir?
 
GDO (GenetiğiDeğiştirilmiş Organizmalar) genetik müdahale yöntemleriyle genetik yapısına bitki, bakteri, virüs vb. herhangi bir başka canlıdan alınan gen veya genlerin aktarılmasıyla elde edilen yeni organizmalardır.
 
Ekimi en yaygın genetiği değiştirilmiş bitkiler soya, mısır,  pamuk ve kanola dır.
Gofret, çikolata, kola, gazlı içecek, kahvaltı gevreği, hazır çorba, hazır kek, sucuk, salam, sosis, renkli yoğurt, çiklet, aromalı kahve, ketçap, mayonez, bisküvi, kraker, şekerleme, renkli içecek, ekmek üstüne sürülen ezme, cips, vb.... paketli gıda ürünlerinin içeriğinde Mısır şurubu, Yüksek fruktozlu mısır şurubu (nişasta bazlı sıvı şeker –NBSŞ), Mısır nişastası, Mısır yağı, Bitkisel yağ, Margarin, Soya unu, Soya proteini, Soya lesitini, Soya yağı, Dokulu bitkisel protein, Dekstroz, Maltodekstrin, Fruktoz, Sitrik asit, Laktik asit, Kanola yağı, Pirinç, Pamuk yağı gibi hammaddelerden var ise  GDO’ lu olma ihtimali çok yüksektir.
 
Peki çocuklarımız ve kendi sağlığımızı ve geleceğimizi korumak için neler yapmalıyız.
Sürekli doğayla iç içe olalım ve düzenli spor yapalım.
Denek olarak kullanılmamıza izin vermeyelim
Janjanlı ambalajlara bakarak kolay ikna olmayalım.

Saf, doğal yollarla üretilmiş ürünleri kullanmaya özen gösterelim.

Sağlığımızı tehdit eden hiçbir ürünü ucuz olduğu için satın almamalıyız.