Malzemeler:
4 Yumurta
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı irmik
1 Su bardağı mavi haşhaş
1 Su bardağı un
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
2 Paket krem şanti (1 Su bardağı sütle çırpılır)
Şurup: 1,5 su bardağı şeker ile 3,5 su bardağı su kaynatılıp soğutularak hazırlanır.
Yapılışı:
4 yumurta ile 1 su bardağı şeker çırpılır. Daha sonra bütün malzeme karıştırılır. Dikdörtgen borcama dökülür. Kek 185 derecede pişirilir. Kek soğukken üzerine soğuk şerbet dökülür. 2 paket krem şantiye 1 su bardağı süt ekleyerek çırpılıp revaninin üzerine sürülür. Üzeri çevizle süslenip servis yapılır.