Hafta sonu boş durmadım. Geniş ailemi yemeği
çağırdım. Tabi insan bütün sevdikleri bir arada olunca sevilen
lezzetlerinde sofrayı süslemesinden de büyük bir zevk duyuyor. Hafta içi ofiste
öğle yemeği için sevgili arkadaşım Başağın yaptığı kabak salatasını da yaptım.
Fakat misafirler kalabalık olunca biz içine havuç da ekledik. Salatamız
misafirlerden tam not aldı. Bende yapımı kolay olan bu salatayı sizin de
sofralarınıza renk katsın diye yayınlıyorum.
Malzemeler: 3 adet kabak, 3 veya 4 adet havuç, 1
su bardağı iri kıyılmış ceviz, 1 demet dereotu, 2 diş sarımsak 1 kase yoğurt, 1
yemek kaşığı mayonez, tuz, sıvı yağ.
Yapılışı: (1)- Kabak ve havuçlarımızı
rendeleyerek ayrı ayrı kaplara biraz sıvı yağ koyup suyunu çekinceye kadar
soteleyip soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kap içerisine 1 diş dövülmüş
sarımsağı, yoğurdu, cevizin yarısını, mayonezi ekleyip karıştırıyoruz.
Ayıklayıp ince kıydığımız dereotunun yarısını soğumaya bıraktığımız havuç ve
kabaklarımıza ayrı ayrı karıştırarak tuzunu ekliyoruz. Yayvan bir kap içerisine
önce havucu, daha sonrada kabağı düzgünce yaydıktan sonra üzerine
hazırladığımız yoğurtlu karışla kapatıyoruz. Süsleme için kalan cevizimizi ve
dövülmüş 1 diş sarımsağımıza ilave ettiğimizi dereotunu kullanıyoruz.
(2)- Kabak ve havuçlarımızı rendeleyerek ayrı
ayrı kaplara biraz sıvı yağ koyup suyunu çekinceye kadar soteleyip soğumaya
bırakıyoruz. Derin bir kap içerisine 2 diş dövülmüş sarımsağı,
yoğurdu, cevizin yarısını, mayonezi ekleyip karıştırıyoruz. Ayıklayıp ince
kıydığımız dereotunun yarısını soğumaya bıraktığımız havuç ve kabaklarımızı ve
tuzu da ekleyerek bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Karışımı yayvan bir kap
içerisine alarak yayıyoruz. Süsleme için kalan cevizimizi ve
dereotunu kullanıyoruz. Afiyet olsun.