KISIR


Bu haftanın ilk yayını bizim Kadiriş imizin yaptığı ve öğle yemeğinde arkadaşlarla birlikte afiyetle yediğimiz kısır oldu. Kısırın tarifi;
Malzemeler:
1- 1 Kg. İnce bulgur (Kişi başı bir çay bardağı)
2- 1 Demet Maydanoz
3- 1 Demet Dere otu
4- 1 Adet Kıvırcık
5- 1- Demet Nane
6- 2 Adet limon
7- Domates, salatalık
7- Soğan (İsteğe göre kuru soğan orta boy iki adet veya 4 kök yeşil soğan)
8- Baharatlar (Tuz, kimyon, karabiber, pul biber, kimyon)
9- 4 Yemek kaşığı biber salçası
10-  Yemek kaşığı domates salçası
10- 2 Yemek kaşığı nar ekşisi (İsteğe bağlı)
11- 2 Diş sarımsak (İsteğe bağlı)
Yapılışı: Önce ince bulgurumuzu sıcak su ile ıslatıyoruz. Bulgurumuz suyunu çekinceye kadar maydanoz, dereotu, nane, domates, salatalık ve soğanlarımızı ince ince doğruyoruz. Islattığımız ince bulgurumuzun içine önce sarımsak ve soğanımızı ekleyip yoğuruyoruz. Daha sonra biber salçası, domates salçası ekleyerek biraz daha yoğuruyoruz. Baharatlarımızı ekliyoruz. En son yeşilliklerimizi ekleyip üzerine sıvı yağ, limon suyu, nar ekşisi ekleyip iyice karıştırıyoruz. (Malzemeler kişi sayısına göre ayarlanarak kullanılmalıdır. 1 Kg. ince bulgur ölçüleri verilmiştir.) Daha sonra da afiyetle yiyoruz.