Baykuşlu Keçe Kapı Süsü

 
Ofisten arkadaşım Elif uzun süredir kızları için kapı süsü yapmak istiyordu. Nihayet keçelerimizi alıp işe koyulduk. Öğle aralarında bütün kızlar toplanıp imece usulüyle bu şirin kapı süsünü yaptık. Çok eğlenceli bir çalışma oldu. Umarım arkadaşımın kızları da beğenirler. Güle güle kullansınlar.
 
Yapım aşamalarına da resimleyebildiğim kadarıyla yayınlamaya çalıştım.
 Önce iç içe iki adet daire keserek simidimizi oluşturduk. Kalıp olarak ise büyük servis tabağı ve kahve fincanın altını kullandık. Dikişleri misina ile yaptık. Simidi Elif dikti.
 Baykuşlarımızın gövdelerini çay bardağını kalıp olarak kullanarak kesip misina ile diktik.
Diğer parçaları ve Harfleri doğaçlama olarak gövde üzerine yerleştirerek kestik.  
Birleştirme işlemini sıcak silikonla tamamladık.
 
Zeynepcik ile Ayşeciğin odasını süslemeye hazır hale getirdik.
Güle güle kullansınlar.
 

Devamını oku »

Amigurumi Bebek (Nazlı Kız)

 Nazlı kızımızın saçlarını teker teker söküp yeniden kahverengi saç yaptık. Ayrıca ağzını beğenmemiştik ağzını da sökerek yeniden pembe dudaklar yaptık. Bence böyle daha güzel oldu. Artık yeni amigurumi çalışmalarım da daha güzel çalışmalar çıkaracağım inşallah.

 
 
Nihayet "Amigurumi Sanatı" ile de tanıştım. Arkadaşım Tuğba nın kızları için yaptığı bebekleri görünce hemen bende kolları sıvadım ve bu nazlı kızı yaptım. Elif bebeğini çok sevdi. Dilerim sizlerde beğenirsiniz.
 
Saçlarını önce kahverengi yaptık. Çok güzel oldu fakat ipimiz yetmeyince onları söküp yerine siyah yapmak zorunda kaldık. Kahverengi saçlı daha güzel oluyor.
Bebeğin yapıp aşamalarını daha sonra yayınlayacağım. Henüz tam olarak hazırlayamadım.
 
 

Devamını oku »

Örgü Kitap Ayracı

Gördüğüm beğendiğim her şeyi yapmak istiyorum. Kızlarımın doğum günü için hediyelik olarak bir şeyler bakarken gözüme çarpan bu sevimli hayvanlardan da birer tane yaptım. Yapılışlarını yayınlamadım. Çünkü sayılarını not alacak fırsat bulamadım inşallah bir daha yaparsam detaylarını da yayınlarım.
 Fil şeklindeki bu ayraç kızım Başağın kitaplarını süslerken, aşağıdaki Pembe Panter ise ofisten arkadaşım Elifin kitaplarını süslemeye başladı. Her ikisine de bol kitap okumalar diliyorum.


Devamını oku »

Havuçlu Kabak Salatası

             

Hafta sonu boş durmadım. Geniş ailemi yemeği çağırdım. Tabi insan bütün sevdikleri bir arada olunca sevilen lezzetlerinde sofrayı süslemesinden de büyük bir zevk duyuyor. Hafta içi ofiste öğle yemeği için sevgili arkadaşım Başağın yaptığı kabak salatasını da yaptım. Fakat misafirler kalabalık olunca biz içine havuç da ekledik. Salatamız misafirlerden tam not aldı. Bende yapımı kolay olan bu salatayı sizin de sofralarınıza renk katsın diye yayınlıyorum.

Malzemeler: 3 adet kabak, 3 veya 4 adet havuç, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz, 1 demet dereotu, 2 diş sarımsak 1 kase yoğurt, 1 yemek kaşığı mayonez, tuz, sıvı yağ.

 Yapılışı: (1)- Kabak ve havuçlarımızı rendeleyerek ayrı ayrı kaplara biraz sıvı yağ koyup suyunu çekinceye kadar soteleyip soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kap içerisine 1 diş dövülmüş sarımsağı, yoğurdu, cevizin yarısını, mayonezi ekleyip karıştırıyoruz. Ayıklayıp ince kıydığımız dereotunun yarısını soğumaya bıraktığımız havuç ve kabaklarımıza ayrı ayrı karıştırarak tuzunu ekliyoruz. Yayvan bir kap içerisine önce havucu, daha sonrada kabağı düzgünce yaydıktan sonra üzerine hazırladığımız yoğurtlu karışla kapatıyoruz. Süsleme için kalan cevizimizi ve dövülmüş 1 diş sarımsağımıza ilave ettiğimizi dereotunu kullanıyoruz.

(2)- Kabak ve havuçlarımızı rendeleyerek ayrı ayrı kaplara biraz sıvı yağ koyup suyunu çekinceye kadar soteleyip soğumaya bırakıyoruz. Derin bir kap içerisine 2 diş dövülmüş sarımsağı, yoğurdu, cevizin yarısını, mayonezi ekleyip karıştırıyoruz. Ayıklayıp ince kıydığımız dereotunun yarısını soğumaya bıraktığımız havuç ve kabaklarımızı ve tuzu da ekleyerek bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Karışımı yayvan bir kap içerisine alarak yayıyoruz. Süsleme için kalan cevizimizi ve dereotunu kullanıyoruz.  Afiyet olsun.
Devamını oku »